Maluku Dream Cruise "Back to my Rootz"


Book Now

Product Description

9 daagse Molukken Cruise

 

De reis in het kort:

Dag 1: Aankomst Ambon, transfer, Hila Fort Amsterdam, Haruku Fort Hoorn

Dag 2: Saparua, Booi, Ouw, Fort Duurstede, grot, snorkelen

Dag 3: Pulau Molana, snorkelen, Fort Beverwijk, barbecue

Dag 4: Banda eilanden, Banda Neira, Fort Nassau, Fort Belgica, Gouverneurshuis

Dag 5: Banda Besar, Fort Hollandia, Gunung Api, Put van Coen, Hollandse begraafplaats, snorkelen

Dag 6: Pulau Ai, Fort Revenge, landgoed Welvaren, Pulau Run, diner bij zonsondergang

Dag 7: Kook-workshop, markt Banda, Kora Kora oorlogskano, Banda-Ambon vaartocht, Seram haven

Dag 8: Seram dagtour oude volksstammen, jungle, kanotocht Salawai rivier

Dag 9: Ambon, fietstocht, vertrek

 

 

Dag 1:

Onze transferservice haalt je op bij het vliegveld van Ambon en brengt je naar onze houten jacht de MatahariKu. Je verblijft op onze comfortabele, luxueuze boot in de haven van Ambon. Heerlijk even bijkomen van de lange reis. Als eerste varen we naar Hila in het noorden van Ambon. Hila is een mooi dorp met traditionele huizen met rieten daken. Hier ligt aan de kust het Fort Amsterdam, uitkijkend naar Seram en bewoond door gierzwaluwen. Het Fort is in 1637 gebouwd door Nederlanders en was een vesting tegen de zeerovers van Ternate en Noord-Molukken maar ook tegen de Portugezen. We gaan hierna naar het eiland Haruku. Dit eiland is moeilijk te bereiken en daarom komen er vrijwel geen toeristen. Op Haruku bevindt zich ook een overblijfsel uit de VOC-tijd, namelijk Fort Hoorn, gebouwd door de Nederlander Arnold de Vlamingh in 1655. Er ligt nog een kanon en er staan wat muren. De lokale bevolking is bezig met het restaureren van dit Fort. Na dit avontuur keren we terug naar de MatahariKu en genieten we van een heerlijke traditionele Indonesische rijsttafel, om alvast helemaal in de sfeer te komen.

Dag 2:

Vandaag varen we naar het eiland Saparua. Deze vaartocht is een geweldige belevenis en gaat langs de woeste, rotsachtige kust. Je hebt vanaf het comfortabele bovendek het beste uitzicht. Op dit eiland aangekomen maken we onze eerste stop bij het plaatsje Booi, een bijzondere plaats omdat het met trappen tegen een helling is aangebouwd. We vervolgen onze dagtoer naar het dorpje Ouw, dat beroemd is als pottenbakkersdorp. Hier bakt men potten op traditionele wijze, op een open vuur. Nu op naar het hoogtepunt van deze dag, Fort Benteng Duurstede. Dit Fort is gerenoveerd en in zeer goede staat. Het ligt op het midden van het eiland met uitzicht over de baai. Onze gids zal het spannende verhaal over het Fort vertellen. Deze dag hebben we ook nog een interessante excursie naar de grot van de zeven prinsessen op het noordelijke deel van het eiland. Hier kun je een duik nemen in het frisse bronwater. In plaats van het bezoek aan de grot, kun je kiezen voor een duik- of snorkelexcursie.

Dag 3:

We gaan op weg naar het eiland Nusa Laut. Onderweg maken we een stop bij het onbewoonde eiland Pulau Molana, dat een Bounty-strand heeft met palmbomen en een azuurblauwe zee. Je kunt hier prachtig snorkelen bij het rif, waar een explosie aan vissen is. Je kunt er ook voor kiezen om te duiken. Nusa Laut is een idyllisch, dunbevolkt eiland. Men leeft van het verbouwen van kruidnagels en de visvangst. Er is geen verkeer. In de baai ligt een overblijfsel van de VOC, het blokvormige Fort Beverwijk. We moeten hier door het raam naar binnen want de sleutel van het hangslot is al jaren zoek. Het uitzicht over de zee vanuit het Fort is adembenemend. Vandaag barbecueën we hier op het strand in de baai. We roosteren onze zelf gevangen vis. In de nacht beginnen we aan onze lange vaartocht naar de Banda-eilanden in het midden van de Bandazee.

Dag 4:

Na een vaartocht van ongeveer 140 kilometer zien we, midden in de Bandazee, de Banda-eilanden liggen. Ze zijn qua oppervlakte ongeveer zo groot als de Waddeneilanden. Deze eilanden stonden al vroeg in de belangstelling van de VOC omdat ze het enige productiegebied van muskaatnoten en foelie ter wereld vormden. We hebben een dagprogramma met tripjes naar overblijfselen van de VOC. Als eerste bezoeken we Banda Neira bij Fort Nassau, dat in 1609 op de fundamenten van het oude Portugese Fort werd gebouwd. Er is niet veel meer van over; alleen nog een poort en een groot stuk muur. De gids zal het verhaal van Jan Pieterszoon Coen vertellen. We vervolgen onze tocht naar Fort Belgica. Het Fort werd gebouwd door de Nederlanders om zich tegen de dreiging van de Engelsen te beschermen. Het Fort is enorm groot en volledig gerestaureerd. We vervolgen onze toer naar het Gouverneurshuis met de Hollandse leeuw aan iedere kant van de toegangspoort. Er is hier ook een monument opgericht voor de slachtoffers die gevallen zijn onder het bewind van Jan Pieterszoon Coen.

Dag 5:

Vandaag staat het eiland Banda Besar op het programma. Hier liet Jan Pieterszoon Coen op de heuvel Fort Hollandia bouwen. Het innemen van Banda Besar is niet zonder geweld gegaan. De gids vertelt hier alles over. Hoog op deze heuvel heb je een uitstekend zicht op de baai en de indrukwekkende vulkaan Gunung Api. We beklimmen de trap van 210 treden, die ons naar de put van Coen brengt. De put is zo genoemd omdat Coen hier 30 verraders heeft onthoofd en in de put heeft gegooid. Uit deze put mag nog altijd geen water gedronken worden. We maken een wandeltocht door de natuur en vinden onderweg de Hollandse begraafplaats, die gedeeltelijk overwoekerd is. Daarna nemen we een kijkje bij de nootmuskaatbomen, waar ons het plukken en verwerken wordt uitgelegd. Bij een lokale familie drinken we wat en eten we een lekker Indonesisch snackje. ‘s Middags is er de mogelijkheid om naar een prachtige snorkel- en duikplek gebracht te worden. Er zijn vele kleine eilandjes in de omgeving met witte strandjes en mooie riffen, zoals Hatta, Pulau Pisang, Ai en Run.

Dag 6:

We vervolgen onze ontdekkingstocht naar het eiland Pulau Ai. Hier ligt het Nederlandse Fort Der Wrake, ook wel Fort Revenge genoemd. We kijken nog wat rond op dit eiland om vervolgens naar Pulau Run door te reizen. Verder kun je de rest van de dag relaxen. Ook kun je met de bemanning meegaan op een leuke boottocht in één van de kleine bootjes om de omgeving nog wat te verkennen en eventueel te snorkelen.

Dag 7:

Wie zin heeft, kan vandaag meedoen aan onze Indonesische kook-workshop aan boord. In de ochtend gaan we naar de markt van Banda om ingrediënten in te kopen. Onze kok Vauzy laat in de workshop zien hoe we deze ingrediënten gebruiken om Indonesische lekkernijen te bereiden. Onder begeleiding van een echte oorlogskano, een Kora Kora, worden we uitgezwaaid bij de Banda eilanden. We varen vandaag terug naar Ambon. We arriveren in de avond bij Seram.

Dag 8:

We worden wakker op het eiland Seram, dat ook wel ‘moedereiland’ wordt genoemd. Men gelooft dat al het leven is ontstaan op Nunusaku, een mystieke piek in de westelijke bergen. We maken een dagtoer over dit eiland. We rijden dwars door het eiland met dichte bossen en bergen. De gids zal de verhalen vertellen over de oude volksstammen die hier nog leven. Met ‘longboats’ (sloepen) varen we over de rivier Salawai. Daarna maken we een tocht door de jungle waar een overvloed aan mooie vogels leeft. We rijden helemaal door naar het dorp Sawai. Hier zijn de houten huizen gebouwd op palen en de bevolking is buitengewoon vriendelijk. We nemen een late lunch in het dorp en keren daarna terug naar de haven waar onze boot de MatahariKu op ons wacht.

Dag 9:

We komen aan op het beginpunt van onze reis, Ambon. In de ochtend kun je nog een fietstocht door de stad maken. Daarna brengt onze transferservice je terug naar je accommodatie.

 

Inclusief

§  Air-conditioning

§  All-inclusive

§  Duikuitrusting

§  Excursies

§  Handdoeken

§  Haven gelden

§ 

Price

2425.00

Price Includes

Price Excludes