4 en meer dagen naar de Molukken, een kwestie van maatwerk


Book Now

Product Description

777 Individuele rondreis Zuid Molukse Eilanden

 

U bepaald het aantal dagen van onderstaande programma, wij hebben dit maximaal uitgeschreven, u kan 1 dag tot meerdere weken op de Zuid Molukken u zeker vermaken. Tip overal minimaal 2 dagen overnachten geeft u meer rust en u geniet ook van de plek waar u overnacht…….. :


Thema’s :

-          Pela tour

-          Back to your Rootz, Familiebezoek

-          Living between the Locals

-          Duik tour

-          Flora & Fauna

-          Koloniaal verleden, Forten tour

-          Islandhoppen ~ Eilandentour

 

Dag 1  Bali  - aankomst op het eiland Ambon

Onze chauffeur brengt u na een heerlijke HomeBaliHome ontbijt naar de luchthaven.

Van Denpasar vliegt u via minimaal 1 overstap naar de Molukken u komt in de vroege middag of namiddag aan.

De landingsbaan van het eiland Ambon is mooi gelegen in een baai. U ziet het heldere water en de groene tropische begroeiing aan weerszijden als u landt op het vliegveld Pattimura. Bij aankomst wordt u verwelkomd door uw gids en chauffeur. U heeft de komende dagen de beschikking over een auto en de diensten van een chauffeur en gids.

U gaat vandaag meteen al op stap. Het eerste bezoek is aan de Heilige Alen in Waai, u rijdt langs Sago plantage, wie weet zijn de langs de weg Sago aan het winnen uit de kern van de Sago palmboom. Daarna gaat u naar de warm waterbronnen, een natuurlijke spa, waar u in Geneeskrachtige mineraalrijke vulkaanwater heerlijk kan pootje baden of zelfs een bad kan nemen, indien u er voldoende tijd voorneemt, zult u het effect op u huid na afloop kunnen vullen.

Daarna richting Ambon-stad. De stad ligt aan de andere kant van de baai. Ambon-stad is een rommelig, typisch Indonesisch stadje. Niet al te groot, maar wel de hoofdstad van het eiland.

S’avonds gaat u na een heerlijk typisch Moluks “Papeda diner” in het centrum van de stad naar het beeld van Pattimura en het beeld van Martha Christina Tiahahu, uitkijkend over de stad. Beide personen waren vrijheidsstrijders in de tijd dat de koloniale Nederlanders Ambon overheersten. Vanaf de heuvel waar het beeld van zowel als Pattimura als Martha staat, heeft u een mooi uitzicht over de stad en de baai die het eiland vrijwel doormidden deelt.

 

Overnachting in Ambon-stad.

Inclusief ontbijt

Lunch en diner is voor eigen rekening

 

 Dag 2   Ambon: eilandtour 1

 De volgende ochtend staat de Chauffeur en gids klaar om naar het Siwalima museum te gaan, dat net buiten de stad ligt. Een eenvoudig museum, waar u iets meer kunt zien van de Ambonese cultuur en historie. Als u wilt, kunt u vanaf het museum een wandeling maken van ca. 2,5 kilometer. U wandelt grotendeels bergafwaarts naar het dorp Amahusa dat aan zee ligt. Daar wacht een simpel restaurantje Tirta Kencana. Even wat drinken en genieten van het uitzicht en vervolgens stapt u weer in de auto en rijdt u verder over Ambon. Leuke kleine dorpen met nette huizen worden afgewisseld door stukken groene natuur. U stopt bij de Gate of Ambon, “Pintu Kota”. Dit is een mooi gevormde rots in zee. Een trap voert naar de top van de rots, waarvandaan u een mooi uitzicht over de Banda-zee heeft.

Een leuke tip, als er een visser in de baai van Pintu Kota ligt, hem een kleine betaling aanbieden (+/- 200.000rph) voor een tochtje langs de kust.

Vervolgens kunt u even uitrusten aan een van de dichtbij gelegen strandjes. Leuk zijn bijvoorbeeld Santai Beach of Lelisa Beach.

 De stranden zijn simpel, niet met stoeltjes enzo. In het weekend kan het erg druk zijn met Ambonezen. Ze zijn gelegen in kleine baaien met wat bomen die voor schaduw zorgen, en soms een overdekt zitje of een restaurantje.’s Avonds loopt u vanuit uw hotel zo Ambon-stad in. Een tip om te gaan eten is bij restaurant New Ratu Gurih, waar ze heerlijke verse vis hebben en 1 van de lekkerste Acar Kuning Kenari, heerlijk met papeda.

 

Overnachting in Ambon-stad.

Inclusief ontbijt

Lunch en diner is voor eigen rekening

 

Dag 3   Ambon: eilandtour 2

 U maakt vandaag een prachtige tocht over het eiland Ambon, onder begeleiding van uw gids en chauffeur. U vertrekt ’s morgens vroeg als het nog wat koeler is. U rijdt naar het dorp Soya Atas of naar het volgende dorp. Hiervandaan maakt u een pittige wandeling naar Hukurila aan de kust. Voor deze tocht dient u goed ter been te zijn. U loopt een groot gedeelte van de wandeling dwars door de jungle. Een pad wordt gebaand met een kapmes en er zijn stukken bij die zeer steil zijn; zowel omhoog als omlaag. Van Soya Atas naar Hukurila is het ongeveer 5 uur lopen en vanaf het volgende dorp is het circa 3 uur lopen. Overleg met u gids over de lengte en zwaarte van de trekking.

Onderweg komt u door het schattige dorpje Ema, dat in de bergen ligt. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan! Mannen hebben zich verzameld onder een grote boom, oude vrouwtjes spreken soms nog een woordje Nederlandsen voor de kinderen is de komst van toeristen het hoogtepunt van de dag. De trekking eindigt bij een klein strandje. Even de zee induiken om op te frissen en even uitrusten.

Dan volgt een tocht met de auto langs de kustlijn. Meer dan een uur lang strijden prachtige vergezichten, weelderige vegetatie, goed onderhouden huisjes met tuinen en sagoplantages om uw aandacht.

Typisch Indonesisch is het eten van roedjak aan de kust bij Natsepa. Roedjak zijn stukken fruit overgoten met een pittig-zoete saus. Zeker proeven!

U kunt in Natsepa ook even naar het strand.

Verder kan u een bezoek brengen aan Tantui. Dit is de begraafplaats van de Australiërs, die tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn. Maar er is ook een hele hoek voor de Nederlandse KNIL-militairen die hier omgekomen zijn. Op de begraafplaats heerst een serene rust, de plek is goed onderhouden en de reusachtige parasolbomen die er staan zijn indrukwekkend.

Met zonsondergang rijdt u naar de Gunung Nona. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de baai waar Ambon-stad ligt.

Ga één dezer dagen een lekker bakje koffie drinken met wat zoete of hartige lekkernijen in het leuke café Sibu Sibu of het iets chiquere Maples (van buiten ziet dit er niet uit, maar het is een aanrader!).

 

Overnachting in Ambon-stad.

Inclusief ontbijt

Lunch en diner is voor eigen rekening

 

Dag 4  Ambon: eilandtour 3

 U maakt vandaag een prachtige tocht over het eiland Ambon naar het zuidelijkste puntje waar 3 eilandjes liggen, onder begeleiding van uw gids en chauffeur. U vertrekt ’s morgens vroeg als het nog wat koeler is. Onderweg kunt u even de zee induiken om op te frissen, te snorkelen en even uitrusten.

Dan volgt een tocht met de auto langs de kustlijn. Meer dan twee uur langs prachtige vergezichten, weelderige vegetatie, goed onderhouden huisjes met tuinen en sagoplantages om uw aandacht.

 

Tip wanneer u vroeg in de avond weer terug bent in Ambon kunt u in een typische Molukse simpele Warung eten naast café Sibu Sibu of schuin aan de overkant bij het grote restaurant Chili.

 

Overnachting in Ambon-stad.

Inclusief ontbijt

Lunch en diner is voor eigen rekening

 

Dag 5  Ambon - Pombo - Saparua

 U wordt naar de haven gebracht door onze chauffeur.

De komende dagen is uw transport met een prive speedboot, deze vaart u tot terugkomst in Ambon naar de diverse Zuid Molukse eilanden, Uw gids reist met u mee.

 Als eeste vaart U van Tulehu naar Pombo, een maagdelijke witte Bounty eiland. Waar u een rondje kan wandelen, zwemmen, snorkelen, puur genieten van een onbewoonde eilandje. Wie weet vindt u sporen van eierleggende schilpadden. De kapitein heeft plastic zakken bij zich om eventueel vuil zoals plastic flessen te verzamelen wanneer u een rondje loopt over het eiland. U heeft een rondje in een half uur gelopen.

 Naar heerlijk genoten te hebben op Pombo, vaart u naar de haven van Haria ligt in een lieflijke baai met palmbomen en de huisjes van Haria en Porto. De naam Porto stamt nog uit de tijd dat de Portugezen op het eiland heersten. Zij werden echter verdrongen door

de Nederlanders. De Molukken, en zeker Saparua waren zeer geliefd bij koloniale overheersers

vanwege de kruidnagels, foelie en nootmuskaat.

In de haven wordt u opgehaald door een simpele locale bemo waar u vandaag mee over het eiland rijdt.

Tip als u rond 16:00 in Haria komt, is een bezoek aan de markt van Haria een must om vers gemaakte Acar Kuning Kenari te kopen met een gegrilde vis en deze op de muur van de markt op te peuzelen.

 Er zijn geen goede busjes/auto’s met chauffeur te huur op Saparua. Airco zit ook niet in het busje. Maar het eiland is klein, dus het is goed te doen. De eerste indruk die u van Saparua krijgt, is het vredige, het rustige. De huizen aan de kant van de weg zien er leuk en goed verzorgd uit: netjes in de verf, met luikjes en met plantjes op een vensterbank. Alle dorpjes zijn klein en lieflijk. Overal staan kerkjes.

U verblijft in eenvoudige guesthouse in Saparua-stad. U eet vanavond in 1 van de weinige restaurants dat Saparua rijk is of als u wilt kunnen wij regelen dat u bij een familie s’avonds thuis eet) en dat op loopafstand van het guesthouse ligt.

Tip s’avonds een rondje lopen door het dorp, luisteren waar live gitaar gespeeld worden, vaak met zang, traitionele Molukse liederen, Lagu-lagu, heerlijk even erbij zitten en genieten.

 

Overnachting in Saparua-stad.

Inclusief ontbijt

Lunch en diner is voor eigen rekening

 

Dag 6  Saparua : eilandtour

 

U gaat s’morgens vroeg eerst te voet naar de markt van Saparua, de markt begint om 04:00, op de markt vindt u verse vis, wat aan de achterkant direct vanaf kleine vissersboten de markt wordt ingebracht, typisch molukse lekkernijen, schroom niet om ze te kopen, allerlei sago en kenari produkten. Na de markt loopt u weer terug naar de Guesthouse waar u u bagage vertrekklaar kan maken om op tour te gaan met een lokale Bemo, onderweg stopt u al snel bij een kruidnagelplantage. Dan verder naar het dorpje Booi. Het hele dorp is uit trappen opgebouwd. De huisjes zijn fotogeniek. Wandel naar de kerk en maak met een praatje met de bewoners van Booi. De oudere generatie spreekt soms nog wat Nederlands. Onderweg koopt bij de supermarkt wat etenswaren voor een picknick onderweg.

Door het kleurrijke moslimdorp Siri Sori en dan arriveert u in Ouw. Dit is het bekende pottenbakkersdorp op Saparua. U bent getuige hoe een locale familie potten, schaaltjes, vazen en kunstnijverheid uit klei maakt, zonder gebruik te maken van een draaischijf De klei wordt in de zon gedroogd. De rit wordt vervolgd naar Itawaka. In dit schilderachtige vissersdorp kunt u rustig rondwandelen. Als u het dorp uitloopt, komt u na een wandelingetje van een half uur in een baai, waar u prachtig kunt snorkelen. Wel eigen snorkelmateriaal meenemen. Heel bijzonder is het om te zien hoe sagocake gemaakt wordt. In een locale woning, bereidt de vrouw des huizes uit sagomeel de cake. In ongeveer 5 minuten is het baksel klaar, dus u kunt proeven! Sago vormt het belangrijkste voedsel op de Molukken.

U eindigt uw tocht over het eiland bij Fort Duurstede. Er is niet heel veel meer van over, maar het uitzicht over de baai vanaf de muren is de moeite waard.

Daarna naar uw eenvoudige accommodatie verscholen in een bos gelegen aan een betoverende witte strand. U eet vanavond bij uw B&B. Hier heeft u verschillende mogelijkheden, een tochtje maken met een lokaal bootje langs de kust, zwemmen, snorkelen en een bezoek aan een bizondere grot. Wat ook heel leuk is een cookingclass van Aziz.

 

Overnachting in B&B Aziz beach

Inclusief ontbijt diner

 

Dag 7  Molana

 Vandaag vaart u vanaf Aziz Beach naar het onbewoonde eiland Molana, net voor de kust van Saparua. Hier kunt u genieten van de zon, zwemmen en snorkelen. Er is een restaurant op het eiland. Grote kans dat u het eiland voor u alleen heeft, zeker buiten het weekend! In de avonds gaat u zich zo nietig voelen, want het lijkt als u op het strand bij het kampvuur zit,

 alsof u in een schilderij bent................

 Wie weet komen er scholen dolfijnen, walvissen voorbij of springt er een Marlin de lucht in.

 

Overnachting in Molana Cottages.

Inclusief ontbijt,Lunch en diner

 

Dag 8   Nusa Laut

 In de ochtend kunt u tegen voor of na het ontbijt tegen een kleine vergoeding een tochtje met een lokaal bootje om Molana maken, de de baracuda’s, zee-snoeken zullen onder uw boot door schieten, om het eiland is een rijk koraalgebied. Daarna vaart u met uw speedboot naar het eiland Nusa laut, langs de zuidelijke kust van Saparua met zijn dromerige eilandjes waar mooie vogels huizen.

U komt aan op Nusa laut in het kustdorpje Abubu, de geboorteplaats van Martha Christina Tiahahu, aan het strand staat een beeld van haar. Maar eerst gaat u te voet naar een natuurlijke brakwater bekken

Price

vanaf 495.00

Price Includes

Price Excludes